Lajme

Historia e suksesit e drejtoreshës kosovare Bajrakurtaj, në Mbretërinë e Bashkuar

Në fillim të këtij viti, 15-vjeçari Ranveer Singh Sandhu shpalli veten llogaritari më i ri në Mbretërinë e Bashkuar. Sidoqoftë, Bajrakurtaj thjesht mund të heq Ranveer nga froni i tij. Por ndryshe nga Ranveer, ajo nuk kishte një zgjedhje.

Kur babai i saj filloi llogaritë e mëdha në vitin 2006, Bajrakurtaj, 13-vjeçare ishte llogaritari i praktikës me kohë të pjesshme. Edhe pse ajo protestonte që ajo kishte detyra shtëpie, Eriona do të kalonte çdo të shtunë, të dielë duke punuar për babanë e saj, përcjell albinfo.ch

Fillimi i saj i hershëm në profesion është paguar. Jo vetëm që ajo ka vazhduar të punojë në firmë që nga mbarimi i Niveleve A, por gjithashtu është futur një etikë të fortë pune. Në vend që të merrte vendin e saj në universitet, ajo vendosi të shkojë direkt në ACCA ndërsa punonte në firmë, përcjell albinfo.ch

Kjo etikë e punës vazhdon edhe sot e kësaj dite. Ajo përfundoi studimet e saj në kontabilitet dhe financë në të njëjtën kohë ajo mbaroi ACCA – të gjitha përderisa kishte një vajzë të atëhershme 18 muajshe. Bajrakurtaj nuk u ndal aty, ajo vazhdoi të merrte një master tjetër në banka dhe financë ndërkombëtare dhe aktualisht po përfundon një diplomë pasuniversitare në Oksford në financat strategjike.

Këto ditë edhe pse ajo është e zënë në rolin e saj të ri si drejtoreshë administruese e firmës, ajo ia kushton kujdesin babait të saj. “Asgjë nuk ishte kurrë aq e mirë sa babai im,” tha ajo. Ajo do të vinte në shtëpi nga shkolla pasi kishte marrë 97% në një provim francez duke pritur që ai të thoshte mirë. Por në vend të kësaj, ai do të thoshte “çfarë ndodhi me 3% të tjerë?”

“Ai e bëri atë me qëllim për t’u siguruar që ne gjithmonë përpiqeshim për më mirë,” tha Bajrakurtaj. “Dhe kjo është ajo që kam pasur gjithmonë brenda meje, e cila më ka shtyrë të bëj gjithçka që kam bërë. Të jesh gjithnjë vetë-kritik dhe të thuash që kjo nuk është sa duhet, si mund ta ndryshoj? Dhe kjo po reflektohet në biznes me ndryshimet që unë po përpiqem të bëj. ”

Sidoqoftë, tabelat janë kthyer: ajo tani po i thotë babait të saj që gjërat duhet të ndryshojnë …