Kuriozitete

Honda tërheq 750.000 automjete, probleme me sensorët

Honda po tërheq më shumë se 750,000 automjete në SHBA për shkak të një sensori të dëmtuar që mund të shkaktojë fryrjen e airbagëve të pasagjerëve kur nuk duhet, raportoi sot AP.

Tërheqja mbulon modelet Honda Pilot, Accord, Civic, HR-V dhe Odyssey nga 2020 deri në 2022, si dhe modelet Fit dhe Civic Coupe 2020. Të përfshira janë gjithashtu hatchback Civic 2021 dhe 2022, 2021 Civic Type R dhe Insight dhe CR-V, 2020 dhe 2021 CR-V Hybrid, Passport, Ridgeline dhe Accord Hybrid.

Modelet e markave luksoze të Acura përfshijnë MDX 2020 dhe 2022, RDX 2020 deri në 2022 dhe TLX 2020 dhe 2021. Një dokument i lëshuar sot nga Administrata Kombëtare e Sigurisë në Trafikun e Autostradave të SHBA-së thotë se sensori i peshës së sediljes së pasagjerit mund të çahet dhe të shkurtohet pa fikur airbag-in siç synohet.

Sensorët, shpjegoi ajo, nevojiten për të çaktivizuar jastëkët e ajrit nëse fëmijët ose të rriturit e vegjël janë në sedilje, duke mos e bërë këtë rrit rrezikun e lëndimit.

Tregtarët do të zëvendësojnë sensorët e sediljeve pa kosto për pronarët dhe pronarët do të njoftohen duke filluar nga 18 marsi. Honda thotë në dokumente se ka 3,834 pretendime garancie, por nuk ka raportime për lëndime apo vdekje nga problemi midis 30 qershorit 2020 dhe 19 janarit të këtij viti.