Lajme

Jep dorëheqje hetuesi i rrjedhjeve gjatë Covid-19 në Zvicër

Prokurori special zviceran, Peter Marti, ka hequr dorë nga një hetim për rrjedhjet e supozuara të strategjisë së Covid-19 nga Ministria e Shëndetësisë.

Marti kishte dyshuar se shefi i komunikimit i Ministrisë së Shëndetësisë kishte nxjerrë paraprakisht në media detaje të bllokimeve të afërta të pandemisë, raporton swi, përcjell Albinfo.ch.

Akuzat shkaktuan bujë në Zvicër, ku disa njerëz kishin kundërshtuar kufizimet e vendosura nga qeveria gjatë pandemisë.

Të enjten u zbulua se Marti tani ka kërkuar të lirohet nga detyrat e tij hetimore për “arsye personale”.

Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm (ZAP) tha se kishte pranuar dorëheqjen e Martit dhe do të marrë përsipër hetimin.

Marti, një ish-gjyqtar dhe prokuror qarku, u emërua në janar 2021 si prokuror publik special për të shqyrtuar akuza të veçanta për shkelje të sekretit zyrtar.

Gjatë një hetimi gjithnjë e më të ndërlikuar, Marti ngeci në email që sugjeronin se shefi i komunikimit të Ministrisë së Shëndetësisë kishte informuar mediat për bllokimet e Covid.

Çështja u bë edhe më e çuditshme kur Marti u akuzua edhe për shkelje kriminale nga personi që akuzonte./Albinfo.ch