Lajme

Kërkohet ulja e kufirit të çmimit të naftës  

Tavani i çmimit të naftës i vendosur në fillim të dhjetorit është shumë i lartë dhe ne duhet ta ulim atë pasi, falë fitimeve të bëra, Rusia po financon luftën e saj në Ukrainë, deklaroi ministri i Jashtëm estonez Urmas Reinsalu në fund të takimit me senatorin amerikan Steve Daines.

”Për këtë problemdo të flas javën e ardhshme në takimin e ministrave të Jashtëm të BE-së në Bruksel”, shtoi Reinsalu.

Reinsalu falënderoi Shtetet e Bashkuara për ndihmën e konsiderueshme në mbrojtjen e vendit baltik, transmeton ansa përcjell albinfo.ch.

”Estonia nuk pret që forcimi i sigurisë rajonale të jetë punë ekskluzive e partnerëve të NATO-s, por është e angazhuar personalisht për zbatimin e saj përmes rritjes së mbrojtjes. shpenzimet për vitin 2023 në 2.7% të PBB-së”, theksoi ai.

Estonia është një shembull që të gjitha vendet evropianët duhet të ndjekin”, shtoi ai.