Autotech

Këto vetura janë me defekt dhe të rrezikshme

Këto mund të shpërthejnë kur vendosen dhe dërgojnë fragmente metalike të mprehta që fluturojnë, të cilat mund të dëmtojnë seriozisht ose të vrasin shoferin ose pasagjerët

Subaru po njofton afro 500,000 pronarë veturash për “airbag” të prishur që mund të shpërthejnë dhe të qëllojnë predha metalike në gjithë automjetin.

Vërejtjet vlejnë për një numër modelesh Subaru, të lëshuar në mes 2003 dhe 2014 që kanë airbagë Takata në ulësen e përparme të pasagjerëve.

Këto mund të shpërthejnë kur vendosen dhe dërgojnë fragmente metalike të mprehta që fluturojnë, të cilat mund të dëmtojnë seriozisht ose të vrasin shoferin ose pasagjerët, transmeton Scan.

Airbagu i përparmë i ulëses së shoferit nuk është në rrezik nga shpërthimi, tha Subaru.

Modelet Subaru u bashkohen “dhjetëra miliona” automjeteve me thasë të ajrit Takata të kujtuara përsëri, tha agjencia e sigurisë.

Inflatorët mund të shpërthejnë kur shtytësi që shkakton degjenerimin e kutive të ajrit pas shumë vjetësh ekspozimi ndaj “lagështisë së lartë absolute”, sasinë e avullit të ujit në një mostër ajri, temperaturat e larta dhe ndryshimi midis nxehtësisë ekstreme dhe ftohjes ekstreme, tha NHTSA .

Automjetet e prekura

2003-2006 Subaru Baja

2009-2013 Subaru Forester

2004-2011 Subaru Impreza

2003-2014 Trashëgimia Subaru

2003-2014 Përmbledhje Subaru

2004-2014 Subaru WRX