Lifestyle

Kjo është shuma e dëmshpërblimit që Eminem fitoi nga Zelanda e Re

Eminem i paraqiti procedurat pasi Partia Kombëtare përdori një version të palicensuar të këngës fituese të Oskarit në fushatën e vitit 2014

Një parti politike e Zelandës së Re është urdhëruar të paguajë $ 600,000 në kompensim të shkeljes së të drejtave të autorit të paraqitur nga reperi amerikan Eminem. Partia Kombëtare përdori këngën Lose Yourself të Eminem në fushatën zgjedhore .Kënga e zgjedhur nga Partia kishte disa dallime minimale nga origjinalja, sipas vendimit të gjykatës.

Eminem i paraqiti procedurat pasi Partia Kombëtare përdori një version të palicensuar të këngës fituese të Oskarit në fushatën e vitit 2014.

Avokatët e partisë kishin argumentuar se melodia e përdorur nuk ishte Lose Yourself, por një këngë e quajtur Eminem-esque, të cilën ata e blenë nga një bibliotekë muzikore .

Megjithatë gjykata vendosi të mërkurën se melodia  ishte “mjaft e ngjashme” me  origjinalen e Eminem, duke shtuar se ajo në të vërtetë shkelte ligjet e autorit.

Aktgjykimi mori në konsideratë meloditë e daulleve, akordet e sfondit dhe tingujt e violinës të çdo versioni, të gjitha këto kishin ngjashmëri të mëdha.

Lose Yourself kënga e Eminem, e cila u shfaq në repertorin e filmit ‘8 Mile’ në vitin 2002 është një nga hitet e tij më të mëdha.