Lajme

Kjo verë në Austri, më e ngrohta në 250 vjetët e fundit

2023-a, në rrugën e duhur për të qenë një nga më të ngrohtat në rekordet austriake

Me valët e fundit të të nxehtit dhe temperaturat mbi mesataren në shtator, klimatologët e Geosphere Austria thonë se ka një shans të mirë që viti 2023 të përfundojë të jetë një nga më të ngrohtit e regjistruar që nga fillimi i regjistrimeve rreth 250 vjet më parë, përcjell albinfo.at.

Gjithçka që nevojitet është që temperaturat në tetor, nëntor dhe dhjetor të mbeten në të njëjtin nivel që kemi parë në tre vjetët e fundit, një ngjarje mjaft e mundshme, sipas ekspertëve të Geosphere Austria.

Edhe nëse moti në tre muajt e fundit të vitit bëhet i freskët, viti 2023 ndoshta do të vazhdojë të jetë në krye të pesë vjetëve më të ngrohtë të regjistruar në Austri, me shumicën e 25 vjetëve më të nxehtë të parë në dekadat e fundit.