Lajme

“Ford” tërheq nga tregu 3 milionë automjete

Në raportin e fundit, lëshuar nga vetë zyrtarët e kompanisë së veturave, “Ford” thuhet se do të tërheqë nga tregu 3 milionë automjete për shkak të defektit në ‘air bag’, transmeton albinfo.ch.

Thuhet se kjo tërheqje pritet t’i kushtojë kompanisë amerikane një kosto prej 610 milionë dollarësh, shkruan Reuters.

Ndërkohë, pas daljes së këtij njoftimi, Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Autostradë urdhëroi të martën Fordin të shqyrtojë tërheqjen për shkak të këputjes së balonave “air bag” duke refuzuar kështu peticionin e vitit 2017 të prodhuesit të automjeteve për ta shmangur këtë.

Defekti i paraqitur, në instanca të rralla çon deri te këputja e ‘air bagëve’ dhe gjuajtja e copave vdekjeprurëse të metaleve, duke nxitur kështu tërheqjen më të madhe të automjeteve në historinë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Tërheqja përfshin modelet nga viti 2006 deri më 2012: Ranger, Fusion, Edge, Lincoln, Mercury Milan. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI