Kosova

Konfirmohet nga Policia e Kosovës: Arratiset Enver Sekiraqa

Pas vendimit të Gjykatës së Apelit për kthimin në paraburgim të Enver Sekiraqës, Policia e Kosovës e ka konfirmuar se ai nuk është gjetur në shtëpi gjatë së premtes dhe të shtunës.

Pas ankesës së Prokurorisë Speciale, të premten Gjykata e Apelit kishte vendosur ta kthente Sekiraqën në paraburgim, pasi Gjykata Themelore, më 3 maj ia kishte ndërprerë masën e arrestit shtëpiak duke e lënë të mbrohej në liri, transmeton albinfo.ch.

Tashmë, Policia e Kosovës e ka konfirmuar se dje dhe sot e ka kërkuar Sekiraqën në shtëpi, por nuk e kanë gjetur dhe me këtë rast janë njoftuar edhe vendkalimet kufitare e drejtoritë rajonale policore.

“Policia e Kosovës, bazuar në aktvendimin e pranuar të Gjykatës së Apelit, të datës 17.05.2024, për ndryshim të masës së sigurisë së të pandehurit Enver Sekiraqa, sipas procedurave dhe mandatit të saj ligjor i ka dërguar ftesën të njëjtit, mirëpo i njëjti nuk është hasur në vendbanimin e tij në rrugën ‘Vëllezërit Fazliu’ Prishtinë. Meqë i njëjti nuk është hasur në shtëpi, Policia e Kosovës, përmes zyrtarëve kompetent, ka njoftuar organet e drejtësisë se ftesa zyrtare i është dërguar të pandehurit Sekiraqa, mirëpo i njejti nuk është hasur në shtëpi.  Po ashtu sot me datën 18.05.2024, për të zbatuar aktvendimin e Gjykatës së Apelit, ku i dyshuari duhet të dërgohet në paraburgim, zyrtarët policorë e kan kërkuar të njejtin, por nuk e kan hasur në shtëpi.  Veprimet e mëtejme policore, do të bazohen në procedurat e parapara ligjore, aktvendimin dhe rekomandimet e organeve të drejtësisë. Njëkohësisht Policia e Kosovës ka ndërmarrë masat e nevojshme për informim dhe ndalim në të gjitha vendkalimet kufitare dhe drejtoritë rajonale policore, ndaj të pandehurit”, ka konfirmuar Policia.

Ndryshe, në prill të vitit 2014, Prokuroria Speciale e Kosovës kishte ngritur aktakuzë ndaj Enver Sekiraqës për tri vepra penale, “për nxitje në vrasjen” e Triumf Rizës, “detyrim” dhe “dhunim”.