Të tjera

Kosova pranohet në Federatën Botërore të Badmintonit

Një lajm i veçantë për sportin kosovar. 

Federata e Badmintonit e Kosovës është bërë anëtare me drejta plota Federatën Botërore Badmintonit. 

Thomas Lund, Sekretar i Përgjithshëm i Federatës Botërore Badmintonit, e ka njoftuar zyrtarisht Jeton Nebiun, parin e Badmintonit kosovar, me ecurinë e procesit. 

Si zakonisht, as ky anëtarësim nuk ka kaluar pa pengesa politike. 

Serbia, e përkrahur nga Spanja, Greqia, Ukraina, Rumania, Qiproja dhe Azerbejxhani, ka tentuar ta parandalojnë pranimin e Kosovës. 

Mirëpo, Asambleja e Përgjithshme Vjetore ka votuar favor shtetit tonë. 

Kryetari Nebiu tha për Klan Kosovën se ky është moment i jashtëzakonshëm për Badmintonin kosovar veçanti, por edhe për sportin kosovar përgjithësi. 

“Jam shumë i lumtur për pranimin e Kosovës familjen botërore  Badmintonit”. 

Prej tash do kemi motiv madh për t’u angazhuar maksimalisht rritjen e kualitetit dhe gjithëpërfshirjes vajzave dhe djemve kosovarë këtë sport atraktiv”. 

Badmintoni është sport olimpik, prandaj badmintonistët kosovarë do kenë mundësi ta përfaqësojnë vendin tonë olimpiadat e ardhshme”.