Koronavirusi: çast pas çasti

Kostoja e koronavirusit mund të rritet në 40 miliardë franga në Zvicër

Koronavirusi mund t’i kushtojë Zvicrës 40 miliardë CHF deri në fund të vitit 2020, sipas Këshillit Federal.

Këshilli i Shteteve, dhoma e sipërme e Zvicrës ndoqi parlamentin në miratimin për të zgjatur buxhetin e koronavirusit me 14.9 miliardë CHF.

Shuma përfshin para për të financuar një vrimë në sistemin e përfitimeve të papunësisë (14.2 miliardë) dhe mbështetjen e industrisë sportive (0.2 miliardë), shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Në maj të vitit 2020, parlamenti miratoi një shumë të përgjithshme prej 57 miliardë CHF. Deri më tani, janë ndarë 16 miliardë CHF, shumica e tyre si kredi për bizneset e vogla dhe të mesme.

Miratimi i fundit i 14.9 miliardë CHF sjell totalin në afro 31 miliardë CHF. Këshilli Federal vlerëson se totali do të arrijë në 40 miliardë CHF deri në fund të vitit 2020, përcjell tutje albinfo.ch.