Lajme

Kreu i Bankës Botërore u kërkon vendeve të nënshkruajnë kontratat e vaksinave

Presidenti i Bankës Botërore, David Malpass, u bëri thirrje të premten vendeve të lidhin kontrata për vaksinat COVID-19 tani në mënyrë që ata të mund të marrin oraret e pranimit të tyre, duke thënë se ishte jetësore të fillohej në më shumë vende dhe të punohej përmes më shumë kanaleve.

Në vërejtjet për zyrtarët e financave të Grupit 20, Malpass gjithashtu goditi presionin e tij për transparencë më të madhe në kontratat e nënshkruara nga blerësit, prodhuesit dhe ndërmjetësit për të përshpejtuar përpjekjet globale të vaksinimit kritike për të përmbajtur pandeminë.

Malpass gjithashtu nënvizoi rëndësinë e agjendës së klimës së G20, duke vënë në dukje se Banka Botërore po fillonte rishikime të reja të klimës dhe zhvillimit të vendit për të integruar klimën në të gjitha diagnostikimet dhe strategjitë e vendit të saj, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI