Lajme

Ku janë stacionet më të mira të trenit në Austri?

Austria krenohet me një rrjet të gjerë binarësh treni, por sa të mirë janë stacionet e saj kryesore?

Austria është e njohur për sistemin e saj të transportit hekurudhor, me mbi 6000 kilometra binarë që bashkojnë vendin. Qeveria federale gjithashtu krenohet me ofrimin e lidhjeve jashtë vendit dhe stimujve për udhëtimet hekurudhore – duke përfshirë Klimaticket, një abonim që ofron udhëtime të pakufizuara në të gjithë Austrinë për 3 € në ditë, përcjell albinfo.at.

Por udhëtimi me tren është më shumë se vetëm binarët – cilësia e stacioneve është po aq e rëndësishme për të përcaktuar se sa i rehatshëm, i sigurt dhe efektiv mund të jetë udhëtimi me tren në një vend.

Pra, sa të mira janë stacionet e trenit të Austrisë?

 

 

Hauptbahnhof i Vjenës

Stacioni më i madh i trenit në Austri, Vienna Hauptbahnhof (Stacioni Qendror i Vjenës), është gjithashtu më i miri i vendit – dhe i dyti më i mirë në Evropë, sipas një renditjeje të stacioneve hekurudhore më të mëdha të Evropës të bërë nga Consumer Choice Center. Sipas renditjes, ajo qëndron menjëherë pas stacionit qendror të Zvicrës në Cyrih.

 

Vjena Meidling

Një tjetër nga stacionet e trenit të Vjenës, Vienna Meidling, u rendit gjithashtu lart në renditjen e Qendrës së Zgjedhjes së Konsumatorit. Megjithëse ka më pak dyqane në krahasim me stacionin qendror, ai ka disa opsione dhe disa makina shitëse për ushqime dhe pije. Stacioni gjithashtu ofron lidhje përmes trenave në distanca të gjata, trenave të shpejtë, metrosë dhe disa linjave të autobusëve dhe tramvajit.

Salzburg Hauptbahnhof

Stacioni qendror në Salzburg është gjithashtu një nga më të mëdhenjtë në Austri dhe një qendër kryesore transporti në Austrinë perëndimore, duke shërbyer gjithashtu si një stacion kufitar me Gjermaninë. Ka një pamje më historike dhe është projektuar në vitin 1860 – megjithëse rinovimet e fundit u bënë në vitin 2014. Ka disa oferta ushqimore dhe blerjesh, duke përfshirë një supermarket që qëndron i hapur të dielave.

 

Graz Hauptbahnhof

Stacioni Qendror i Grazit, me rreth 30,000 pasagjerë në ditë, është një qendër jetike hekurudhore në Austri. Kjo qendër moderne transporti lidh udhëtimin rajonal dhe në distanca të gjata brenda Styria dhe shtrin lidhjet përtej kufijve të krahinës. Opsione të ndryshme transporti janë në dispozicion për të arritur në këtë stacion, duke përfshirë tramvajet, autobusët dhe trenat e shpejtë.

Ky stacion ka një qendër tregtare me shumë dyqane me pakicë dhe restorante. Supermarketi – i cili është gjithashtu i hapur gjatë fundjavave – vihet në pah nga udhëtarët, të cilët gjithashtu e vlerësuan atë për “të pastër dhe të mirëmbajtur”.