Kosova

Kurti sqaron deklarimet për luftë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka sqaruar deklarimet e tij të fundit se mund të ketë luftë.

Ai thënë se kurrë nuk ka qenë radikal, për nga karakteri, por për nga tema. “Arsyeja pse ka nuk nevojë të jem radikal, jo pse jam ba kryeministër, por sepse se nuk është më ‘Zajednica’ këtu për ta ratifikuar atë, këtu është dallimi, ajo që bosnjizon Kosovën, pra nuk ka ‘Zajednicë’ dhe nuk ka gazlotsjellës”, tha ai, transmeton Albinfo.ch.

Kurti shtoi se kurrë nuk ka thënë se do të ketë luftë, por mund të ketë luftë. “Është papërgjegjësi absolute nga ana ime si kryeministër, kur i ke  48 baza rreth Kosovës, 28 ushtarake, 20 të xhandarmërisë, me thanë se kurrë nuk do të ketë luftë”, sqaroi ai.