Kosova

Kurti: Marrëveshjet e nënshkruara do t’i fuqizojnë shtetet tona

Kurti: Marrëveshjet t’i përkthejmë në projekte konkrete

Gjatë mbledhjes, kryeministri Albin Kurti e ka vlerësuar pozitive mbledhje e përbashkët të dy qeverive, të Kosovës dhe Shqipërisë.

Në konferencën me kryeministrin Edi Rama, Kurti tha se marrëveshjet e nënshkruara do t’i fuqizojnë shtetet tona.

“Ne po mbjellim bashkë dhe do na duhet edhe shumë shi dhe diell, na nevojiten për frytet që do t’i gëzojnë qytetarët tona në të dy anët e kufirit. Jam i nderuar dhe i gëzuar me mbledhjen e shtatë të përbashkët. Në vizitën e Ramës në Prishtinë para dya muajve u patëm zotuar së bashku që e shohim të rëndësishëm koordinimin dhe sinkronizimin. Me marrëveshjet e sotme do të rritim edhe më tej bashkëpunimin. Progresi në numër i marrëveshje do të shoqërohet në cilësi në zbatimin e tyre. Bashkëpunimi do të forcojë shtetet tona”, tha Kurti.