Shqipëria

Liqeni me ujin më të kulluar në Evropë është i Pogradecit

Liqeni më i bukur dhe me ujin më të kulluar në Evropë është Liqeni i Pogradecit.

Gjërat atje mund t’i shohim deri në 20 metra thellësi. Thellësia e këtij liqeni është 285 metra, gjatësia 30 kilometra, ndërsa gjerësia 10 kilometra, shkruan albinfo.ch.

Pjesa më e madhe e liqenit i përket Maqedonisë, kurse pjesa tjetër i përket Shqipërisë. Në bregun e liqenit shtrihen tre qytete të mëdha: Ohri dhe Struga në Maqedoni dhe Pogradeci në Shqipëri. /Albinfo.ch

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI