Tematike

Magjia e maleve zvicerane

Fotografi nga malet magjike në Zvicër

Shumë foto të realizuar nga fotografi Rolf Maeder kanë ngjallur një atmosferë magjike, apo edhe pak frikësuese në malet zvicerane, përcjell albinfo.

Retë e errëta varen mbi majat e maleve dhe mbulojnë majat në mënyrë masive që duken si perde të bardha, ndërsa të tjerët si topa pambuku prekin fytyrat e mureve shkëmbore, të cilat japin një pamje mahnitëse.

Autori i këtyre fotografive, Rolf Meader, ka thënë se këto magji ndodhin në vende të papaërcaktuara, atëherë kur zbardh drita, retë, format dhe ngjyrat kombinohen për të krijuar diçka që godet një akord në mua.

Në disa raste, fotot – sidomos kur shtypen në format të madh, arrijnë cilësinë e një pikture.