Futboll

Masat e FIFA-s kundër Rusisë

Shtëpia më e madhe e futbollit në botë ka marrë masat e para kundër Rusisë pas konfliktit të kësaj të fundit me Ukrainën.

FIFA përmes një deklarate zyrtare përsëriti mbështetjen e saj të plotë për Ukrainën dhe dënoi veprimet ruse. Për këtë arsye, është vërtetuar se Kombëtarja ruse tani e tutje do t’i luajë ndeshjet e saj në shtëpi në terren neutral dhe me dyer të mbyllura.

Për më tepër, emri Rusi nuk mund të miratohet më: kombëtarja do të prezantohet me emrin “Unioni i Futbollit të Rusisë” (RFU). Për rrjedhojë, nuk do të përdoret as himni dhe as flamuri.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI