Lajme

Mbreti i Jordanisë përdori llogaritë zvicerane për të grumbulluar pasuri masive

Në vitin 2011, përderisa revoltat popullore bënin jehonë në Lindjen e Mesme, një monark në mes të gjithë kësaj mori disa vendime bankare. Diku atë vit, ndërsa Egjipti dhe Siria fqinje u vyshken përballë protestave të rëndësishme civile, Mbreti Abdullah II i Jordanisë hapi dy llogari të reja me Credit Suisse, bankën zvicerane që i kishte shërbyer në mënyrë diskrete rajonit për dekada të tëra.

Abdullah, një nga monarkët aktualë më jetëgjatë në botë, kishte zgjedhur një bankier që ndante qasjen e tij ndaj fshehtësisë, veçanërisht rreth pasurisë së tij personale. Gjatë pesë vjetëve të ardhshme mbreti ishte pronari përfitues i të paktën gjashtë llogarive me Credit Suisse, ndërsa gruaja e tij, Mbretëresha Rania, kishte një tjetër. Sipas një sasie të madhe të dhënash të rrjedha nga banka që i emëron të dy anëtarët mbretërorë si mbajtës të llogarive, një llogari më vonë do të vlente 230 milionë franga zvicerane, shkruan “TheGuardian”, përcjell albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI