Kosova

Mehaj: Kosova do të luajë rol të rëndësishëm në mbrojtjen e demokracisë

Ish-ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, e ka mirëpritur vendimin e avancimit të statusit të Kosovës në anëtar të asociuar të NATO-s, përcjell albinfo.ch.

Mehaj shkruan se rruga e Kosovës drejt anëtarësimit në NATO po shkon përtej bashkimit në një aleancë, ndaj dhe me hapa të tillë do të luajë rol të rëndësishëm në mbrojtjen e vlerave të demokracisë.

”Sot shënojmë edhe një moment tjeter historik për Kosovën, me ç’rast Asambleja Parlamentare e NATO-s ka miratuar me shumicë votash avancimin e statusit të Kosovës nga vëzhgues, në anëtar të asociuar. Rruga jonë drejt anëtarësimit në NATO nuk ka të bëjë vetëm me bashkimin në një aleancë; por shkon përtej, për të afirmuar përkushtimin tonë për të kontribuar në paqen dhe stabilitetin ndërkombëtar.

Në këto kohë sfiduese, ku rrethanat e reja gjeopolitike kanë ndryshuar, roli i Kosovës brenda NATO-s është më jetik se kurrë.

Ndërsa qëndrojmë në prag të këtij kapitulli të ri, për shtetin tonë, ne po i hapim rrugë së ardhmes, ku Kosova do të luajë një rol të rëndësishëm në mbrojtjen e vlerave të demokracisë, sigurisë dhe respektit të ndërsjellë në skenën globale.

Ne kemi shumë punë përpara për PFP-në dhe disa procese të NATO-s, por duke punuar së bashku me aleatët tanë, do ta arrijmë edhe atë”, ka shkruar Mehaj në Facebook.