Lajme

Njoftim i Ministrisë së Shëndetësisë për sportin kosovar

Ministria e Shëndetësisë ka lëshuar një komunikatë për media ku ka treguar se çka u vendos në takimin mes ministrave, Armend Zemaj, Vlora Dumoshi , drejtori të IKSHPK-së, Naser Ramadani dhe presidentit të KOK-ië, Besim Hasnai dhe drejtorit për Sport, Ibër Alaj.

Për stërvitje u vendos se mund të fillojë nëse me shkrim, trajnerët, sportistë, zyrtarët e tjerë dhe prindërit marrin përgjegjësi për zbatimin e urdhrave të OBSH-së.

 

Kurse sa i përket rifillimit të garave, federatat duhet të marrin përgjegjësinë për zbatimin e udhëzimeve të OBSH-së.

Më poshtë keni komunikatën e plotë:

Komunikatë për media

Prishtinë, 8 qershor 2020

Në takimin e sotëm të zhvilluar në mes të ministrit të Shëndetësisë, Armend Zemaj, me ministren e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, znj. Vlora Dumoshi, në prezencën e drejtorit të IKSHPK-së, Naser Ramadani, Presidentit të KOK, z. Besim Hasani dhe Drejtorit për Sport të MKRS, Ibër Alaj, u shqyrtua mundësia e lirimit të klubeve për stërvitje dhe për fillim të garave (Kampionate dhe Liga).

Pas diskutimeve të hollësishme u vendos si në vijim:

PËR STËRVITJE:

1. Mund të fillojnë me stërvitje secili klub sportiv nëse me shkrim trajnerët, sportistët, zyrtarët e tjerë dhe prindërit marrin përgjegjësinë për zbatimin strikt të Udhëzimeve të OBSH-së, Udhëzimeve të IKSHPK-së, Manualin e MSH-së që do të hyjnë në fuqi më 12 qershor 2020 dhe instruksionet e Federatave Ndërkombëtare;
2. Mbetet në përgjegjësi të federatave, MKRS, Inspektoratit të MSH-së që të vizitojnë klubet për mbikëqyrje të zbatimit të këtyre përgjegjësive.

Për mbikëqyrësit e objekteve sportive publike dhe private (palestra, stadiume, fusha sporti, etj.)

1. Mbikëqyrësit e objekteve të lartpërmendura marrin përgjegjësinë për dezinfektimin e hapësirave ku luhet, korridoret, zhveshtoret, toaletet dhe çdo hapësirë tjetër si dhe
2. Pranimin e letrave me shkrim nga prindërit, sportistët, trajnerët dhe zyrtarët e tjerë me të cilën dëshmohet përgjegjësia për zbatimin strikt të masave dhe instruksioneve të OBSH, MSH, IKSHP dhe FN.

PËR FILLIMIN E GARAVE

Federatat Sportive të Kosovës në bashkëpunim me klubet sportive përkatëse marrin tërë përgjegjësinë si në vijim:

1. Përcaktimin e kohës optimale për fillimin që duhet të jetë në harmoni edhe me udhëzimet e federatave ndërkombëtare përkatëse;

2. Marrin përgjegjësinë për zbatimin strikt të udhëzimeve të OBSH-së, Udhëzimeve të IKSHP, Manualin e MSH që do të hyjnë në fuqi me 12 qershor 2020 dhe instruksionet e Federatave Ndërkombëtare;

3. Mbetet në përgjegjësi të federatave, MKRS, Inspektoratit të MSH që të vizitojnë klubet për mbikëqyrje të zbatimit të këtyre përgjegjësive;

4. Secila federatë sportive e Kosovës duhet të bëjë kërkesë, përjashtuar ato që tashmë i kanë dërguar dhe përshkrim të detajuar për masat e sigurisë dhe të njëjtën ta dërgoj në MKRS dhe KOK e pastaj këto dy institucione në bashkëpunim me MSH dhe IKSHPK marrin vendimin përfundimtar bazuar në rrethanat e sigurisë për çdo federatë veç e veç.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI