Koronavirusi: çast pas çasti

Mjekët japonezë: Fëmijët e kësaj moshe nuk duhet të mbajnë maska

Sepse mund t`ua vështirësojnë frymëmarrjen dhe të rrisin rrezikun e mbytjes,

Fëmijët nën dy vjeç mund të  rrezikohen nga maskat sipas Shoqatës Pedriatike të Japonisë.

Sipas mjekëve,  ato mund t’ua vështirësojnë frymëmarrjen dhe të rrisin rrezikun e mbytjes, raporton Reuters, përcjell albinfo.ch.

“Maska mund ta vështirësojë frymëmarrjen sepse foshnjat kanë pasazhe të ngushta ajri, gjë që rrit sforcimin në zemrat e tyre”, tha shoqata, duke shtuar se maska ​​gjithashtu rrit rrezikun për shkak se krijon shumë nxehtësi.

Ajo shtoi se ka pasur shumë pak raste serioze të koronavirusit midis fëmijëve dhe se shumica e fëmijëve u infektuan nga anëtarët e familjes, pa pothuajse asnjë shpërthim në shkolla ose ambiente të kujdesit ditor.