Lajme

Kërkohet një koordinim më i mirë për t’i zgjidhur problemet me Covid

Thirrjet po rriten në Zvicër që të mbahen shënime më të sakta të njerëzve që vuajnë gjatë nga Covid për të kuptuar simptomat dhe ndikimin e përgjithshëm në shoqëri.

Kritika përqendrohet në faktin se nuk ka një bazë të dhënash qendrore për të regjistruar numrin dhe ashpërsinë e rasteve të gjata Covid – një pajisje që mund të përmirësojë të kuptuarit e gjendjes së re mjekësore.

“Covid i gjatë mund të rezultojë të jetë një tjetër problem i madh i politikës shëndetësore”, tha neuroshkencëtari Dominique de Quervain, për gazetën SonntagsBlick të dielën.

Përderisa disa njerëz shërohen plotësisht pas infektimit me Covid-19, të tjerë vuajnë nga efekte anësore të vazhdueshme, si humbja e energjisë, gulçimi dhe mungesa e kujtesës, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI