Lajme

Në aeroportet evropiane, më pak pasagjerë se sa pritej

Në vitin 2025 dhe jo në 2024, siç ishte njoftuar më parë, numri i pasagjerëve do të mund të kthehet në nivelin para pandemisë së koronës

Numri i pasagjerëve në aeroportet evropiane duket se po rritet më ngadalë se sa pritej, transmeton albinfo.ch. Ky është supozimi i organizatës ombrellë të operatorëve evropianë të aeroporteve, Airports Council International, me seli në Montreal, Kanada.

Sipas një deklarate të saj, vetëm në vitin 2025 dhe jo në 2024, siç ishte njoftuar më parë, numri i pasagjerëve do të mund të kthehet në nivelin para pandemisë së koronës.

Konkretisht, vitin e ardhshëm në Evropë priten 220 milionë pasagjerë më pak se në vitin 2019, pra, se sa në vitin e fundit para pandemisë, shkruan srf.ch.

Arsyet e rimëkëmbjes më të ngadaltë janë tensionet gjeopolitike, lufta në Ukrainë, por edhe çmimet më të larta të fluturimeve, shkruan organizata.