Lajme

Nga dhjetori, 31 trena do të qarkullojnë nëpër Gotthard çdo fundjavë

Nga ndryshimi i orarit më 10 dhjetor 2023, 31 trena pasagjerësh do të kalojnë nëpër tunelin e bazës Gotthard në fundjavë. Zyra Federale e Transportit i ka dhënë SBB-së miratimin e nevojshëm për këtë, siç shkruante kompania në njoftimin e saj të mërkurën.

Me orarin e ri, i cili hyn në fuqi më 10 dhjetor 2023, vlen edhe oferta e re përmes tunelit bazë të Gotthard: Në fundjavë, 31 trena pasagjerësh do të kalojnë nëpër tunelin bazë me kohë udhëtimi si përpara daljes nga shinat më 10 gusht. 2023, në të njëjtën kohë për trenat e mallrave do të rritet kapaciteti gjatë javës, shkruan 20minuten.

Oferta e re përmes Gotthard do të jetë e vlefshme të paktën deri në Pashkët 2024 – atëherë SBB dëshiron të shqyrtojë se si trenat mund të përshtaten për transportin e pasagjerëve dhe mallrave me qëllim të Pashkëve, Ngjitjes dhe Rrëshajëve. Ai do të japë informacion të mëtejshëm për këtë në tremujorin e parë të 2024.

Ndërsa të gjitha rrugët janë të disponueshme për trafikun e mallrave nga e hëna në të enjte, trenat e mallrave dhe të pasagjerëve kalojnë nëpër tunelin bazë nga e premtja deri të dielën në mbrëmje. Gjatë trafikut të përzier, trenat e mallrave lëvizin në veri të matësit të Sedrunit, ndryshojnë në të dy drejtimet përmes tubit perëndimor të padëmtuar, përcjell albinfo.ch.