Kosova

Nishani: Kosova është e interesuar për vazhdimin e dialogut

Ish-presidenti i Shqipërisë, Bujar Nishani ka kritikuar Serbinë se nuk ka respektuar marrëveshjen për mos pengimin e Kosovës, por përkundrazi ka investuar lobime të fuqishme për të destabilizuar procesin e integrimit të Kosovës në botën ndërkombëtare.

Nishani në një intervistë për KosovaPress, ka thënë se mesa ka parë, nuk ka asnjë dilemë në rajon dhe as nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian, që Kosova ka qenë gjithmonë një mbështetëse dhe e gatshme për dialogun me Serbinë, por është Serbia ajo që pengon proceset.

Nishani theksoi se institucionet e Kosovës, janë të  interesuara për vijimin e dialogut por kanë të drejtën e tyre që të shikojnë implementimin e marrëveshjeve të arritura deri tash me Serbinë.

Tutje, ai shpreh bindjen e thellë që Kosova së shpejti do i bashkohet NATO-s dhe askush në proceset e integrimit evropian nuk mund ta pengojë Kosovën, pasi sipas tij, pengimi i Kosovës do thotë minim i stabilitetit të rajonit.

Sa i përket dialogut me Serbinë, Nishani thotë se ka ardhur koha që dialogu dhe procesi i stabilizimit shqiptaro-serb të jetë në një rrugëkalim të qartë me etapa, me objektiva të qarta.

Nishani ka folur edhe për gjendjen në Shqipëri, ku ka thënë se çdo neglizhencë e krizës së madhe, do të mund ta sjellë një situatë të përleshjes së qytetarëve me përfaqësuesit e institucioneve.