Kosova

Osmani: Jam e bindur se njohja për Kosovën do të vijë bashkë me fitoren e Ukrainës

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka marrë pjesë na Samitin për Ukrainën që u mbajt këtë të mërkurë në Tiranë.

Ajo për media ka thënë se është e bindur se njohja nga Ukraina do të vijë bashkë me fitoren e saj ndaj Rusisë.

“Janë çështje bilaterale. E kemi bërë gjithmonë një kërkesë të tillë dhe do të vazhdojmë ta bëjmë me mirëkuptimin e plotë që Ukraina është në gjendje të jashtëzakonshme, gjendje lufte dhe po lufton për lirinë e saj, pavarësinë e saj dhe vlerat që janë aq të rëndësishme për secilin prej nesh. Jam e bindur se ai moment do të vijë bashkë me fitoren e Ukrainës”, ka thënë Osmani.

Sipas saj, aty do të ofrohet mbështetja e Kosovës për Ukrainën.

“Ka rëndësi sepse do të kemi mundësi që si aleatë në vlera të japim gjithë mbështetjen tonë për Ukrainën siç kemi bërë që nga dita e parë e invazionit të paprovokuar dhe ilegal të Rusisë ndaj Ukrainës, duke vendosur sanksione, duke mbështetur qytetarët e Ukrainës, duke mbështetur ushtrinë ukrainase. Do ta bëjmë edhe tash e tutje. Sot në Samit do të flas për hapat konkret që Kosova po i merr në këtë drejtim dhe natyrisht do të jemi këtu deri në fitoren e Ukrainës”, ka thënë Osmani.

Për çështjen e përpalljes me liderë të Serbisë, Osmani ka thënë se “gjithmonë do të kemi ballafaqime me ta sepse për fat të keq ata jetojnë në të kaluarën”./Koha.net