Lajme

Paralajmërim për personat me alergji nga Pfizer / BioNTech

Njerëzve me një “histori të konsiderueshme të reaksioneve alergjike” nuk duhet t’u jepet vaksina e koronavirusit Pfizer / BioNTech, thanë autoritetet shëndetësore të Britanisë të mërkurën, pasi dy punonjës të kujdesit shëndetësor përjetuan simptoma pasi morën vaksinen një ditë më parë.

Këshillat paraprake u dhanë pasi çifti “u përgjigj negativisht” pas vaksinave të tyre në ditën e parë të përhapjes së vaksinimit masiv në Britani, tha të mërkurën Shërbimi Kombëtar i Shëndetit në Angli.

Të dy anëtarët e stafit – të cilët të dy kishin një injektor automatik adrenaline dhe kishin një histori të reaksioneve alergjike – zhvilluan simptoma të reaksionit anafilaktoid pasi morën vaksinën të martën. Mijëra persona në përgjithësi u vaksinuan të martën, i tha NHS Anglia CNN-it të mërkurën, përcjell albinfo.ch.

“Siç është e zakonshme me vaksinat e reja, MHRA [Agjencia Rregullative e Barnave dhe Produkteve Shëndetësore] ka këshilluar mbi një masë paraprake që njerëzit me një histori të konsiderueshme të reaksioneve alergjike nuk e marrin këtë vaksinim pasi dy persona me një histori të reaksioneve të rëndësishme alergjike u përgjigjën dje negativisht”, tha Stephen Powis, drejtori kombëtar mjekësor për NHS Angli, në një deklaratë.

“Të dy po shërohen mirë”, shtoi ai.

MHRA lëshoi ​​këshilla të reja për profesionistët e kujdesit shëndetësor duke deklaruar që çdo person me një reaksion të rëndësishëm alergjik ndaj një vaksine, ilaçi ose ushqimi – siç është historia e mëparshme e reaksionit anafilaktoid, ose ata që janë këshilluar të mbajnë një autoinjektor adrenalinë – nuk duhet të merrni vaksinën Pfizer / BioNtech.

“Ne jemi duke hetuar plotësisht dy raportet që na janë raportuar si përparësi”, tha një zëdhënës i MHRA-së, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI