Shqipëria

Peticion: Lahuta është shqiptare

Një peticion është lansuar në internet, i cili i drejtohet Qeverisë së Shqipërisë në lidhje me ndërmarrjen e masave urgjente për vendimin e UNESCO-s që instrumenti lahuta nuk është i Serbisë.

“Ky peticion i drejtohet qeverisë së Shqipërisë që të ndërmarrë masa urgjente dhe të reagojë ndaj vendimit të UNESCO-s që lahuta nuk është instrument serb, por të paraqesë të gjitha faktet që shteti shqiptar ka në dispozicion dhe ta faktojë që lahuta është e jona, e kreshnikëve të Malësisë, e jo e sllavëve të Karpateve”, thuhet në peticion. 

Tutje, ata që krijuan peticionin kanë theksuar se: “Nëse nuk reagohet shpejt, atëherë sllavët do të përvetësojnë çdo gjë shqiptare dhe kështu do të na dënojë historia, siç na ka dënuar vazhdimisht, duke mos bërë asgjë për të mbrojtur trashëgiminë tonë kulturore”.

Peticioni online: link