Bota

Pilotët kanë ngritur çështjen e sigurisë së Boeing-ut që më 2018

Pilotët e kompanisë ajrore amerikane ‘American Airlines’ i kanë tërhequr vërejtjen prodhuesit Boeing  lidhje me sigurinë e avionëve llojit 737 Max qysh nëntor vitit kaluar, raportojnë mediat amerikane. 

Ata kanë kërkuar veprim shpejtë, pasi një avion i tillë është rrëzuar Indonezi muajin tetor, duke shkaktuar vdekjen e 189 njerëzve bord, thonë CBS dhe New York Times.
Boeing-u raportohet se u ka rezistuar këtyre thirrjeve, porse ka premtuar rregullimin e softuerit. 

Çështja, megjithatë, nuk ka qenë e zgjidhur kur avioni 737 Max i kompanisë ajrore Etiopisë është rrëzuar mars këtij viti, duke shkaktuar vdekjen e 157 njerëzve bord.
Aktualisht, aeroplanët 737 Max janë hequr nga përdorimi gjithë botën, për shkak shqetësimeve se një defekt i sensorëve mund t’i ketë shkaktuar dyja aksidentet.
Boeing është proces rregullimit sistemit. 

Kompania nuk pranoi komentojë mbi takimin e nëntorit, duke thënë: 

“Ne jemi përqendruar punën me pilotët, linjat ajrore dhe rregullatorët globalë për certifikuar përditësimet e avionëve 737 Max dhe për siguruar trajnime shtesë, mënyrë t’i rikthejmë këta avionë fluturim”.