Kosova

Prishtinë: 50 shtete pjesëmarrëse në Evropianin e xhudos

Bëhet e ditur se kampionati i Hapur Evropian i Xhudos vjen si ngjarja më e madhe sportive në vend, përcjell albinfo.ch.

Kjo ngjarje do të zhvillohet në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë, më 16 dhjetor.

Deri në 50 shtete pjesëmarrëse me mbi 100 xhudistë/e elitarë/e do të garojnë për çmimin e madh prej 300,000 euro në total në të gjitha kategoritë.

Kampionati i Hapur Evropian i Xhudos, “European Championships Open”, organizohet në kuadër të programit shtetëror, “Kosova, shtet i xhudos” nga Federata e Xhudos e Kosovës, dhe mbështetet nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Federatës Evropiane të Xhudos.

Federata e Xhudos e Kosovës bëri me dije se hyrja do të jetë falas për të gjithë.