Lajme

Pritet të bëhet më i lehtë natyralizimi në Austri

Van der Bellen flet për lehtësimet e mundshme për shtetësinë dhe ushtrinë e Austrisë

Presidenti i Austrisë, Alexander Van der Bellen, i ka thënë gazetës Kleine Zeitung se beson se do ta bëjë më të lehtë natyralizimin e këtij shteti, përcjell albinfo.at.

Në intervistë ai tha se pengesat për marrjen e shtetësisë ishin aktualisht “shumë të larta”. Ai ka dhënë gjithashtu një intervistë për Der Standard, në të cilën thotë se Austria duhet të shpenzojë më shumë për ushtrinë e saj dhe të rrisë numrin e diplomatëve, megjithëse ai tërheq kufirin për t’u bashkuar me NATO-n, duke argumentuar se Austria nuk ka nevojë të jetë kaq “luftëtare”.

Van der Bellen ka mbledhur mbështetje të mëtejshme për qëllimin e tij për t’u rizgjedhur në vjeshtë nga ekipi i qeverisë ÖVP. Edhe pse Partia Popullore nuk e rekomandon zyrtarisht zgjedhjen e tij, Sekretari i Shtetit, Florian Tursky (ÖVP), ka thënë se do të mbështeste shokun e tij tirol. Sidoqoftë, Van der Bellen do të përballet me konkurrencën nga kreu i Partisë së Birrës të Austrisë, Dominik Wlazny, i cili gjithashtu quhet alter ego e tij, Marco Pogo, si dhe kandidatë nga partia kundër vaksinimit MFG dhe e djathta ekstreme FPÖ. /Albinfo.at


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI