Lajme

Profesori zviceran kërkon që së pari të vaksinohen çiftet binacionale

Daniel Christen, Profesor i Shëndetit, Sigurisë dhe Mjedisit, bën thirrje që çiftet binacionale të pamartuar të vaksinohen me përparësi, krahas grupit të rrezikut

Pavarësisht kufijve të hapur, disa çifte  të pamartuara, që jetojnë në vende të ndryshme, ende nuk mund ta shohin njëri-tjetrin. Kjo ndodh për shkak të trafikut të parregullt ajror, ndalimeve të hyrjes në shtetet përkatëse ose detyrimit për karantinë.

Përveç kësaj, kompania e parë ajrore (Qantas) tashmë ka vendosur të transportojë vetëm pasagjerë të vaksinuar, shkruan 20minuten.

Për shkak të situatës së ndjeshme në këtë pikë, Daniel Christen, Profesor i Shëndetit, Sigurisë dhe Mjedisit, bën thirrje që çiftet binacionale të pamartuar të vaksinohen me përparësi – domethënë, së bashku me grupin e rrezikut.

Në të kundërt, në raste ekstreme, kjo nënkupton një ndarje të partnerit ose fëmijëve të, për periudha një ose edhe dyvjeçare, përcjell albinfo.ch. Kjo periudhë e gjatë e pritjes rrezikon shëndetin mendor të të dy partnerëve. Shumë prej tyre bien në depresion ose madje kanë mendime vetëvrasëse.

Sa njerëz janë prekur aktualisht nga ndarja e partnerit nuk mund të përcaktohet, shifrat e verifikuara mungojnë, transmeton albinfo.ch. Vetë Christen flet për disa mijëra zviceranë: “Prandaj ka rëndësi të madhe dhënia përparësi këtyre njerëzve që vuajnë, sa i përket vaksinimit.

“Unë nuk e kam parë partneren time për më shumë se një vit, edhe për faktin se zyrat e vizave në ambasadat zvicerane jashtë shtetit janë të mbyllura dhe ajo nuk mund të marrë vizë. As unë nuk mund t’a vizitoj sepse vendi është ende plotësisht i ndaluar për të jashtmit. Supozoj se autoritetet më vonë do të lejojnë vetëm kthimin e njerëzve të vaksinuar në vend”.

Ndërkaq, autoritetet zvicerane nuk kanë parashikuar që të ketë përparësi për këtë kategori njerëzish, kudro që të fillojë vaksinimi,

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI