Literaturë

Promovohet libri i Bujar Dërvishajt: “Mëso dhe shpjego thjesht lojën e volejbollit”

Të pranishëm në këtë solemnitet rasti ishin shumë personalitete të shquara të sportit nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia Veriore

Mes shumë emocionesh e lotësh, dje, në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër Bogdani” në Prishtinë u bë promovimi i librit “Mëso dhe shpjego thjesht lojën e volejbollit”, të autorit Bujar Dërvishaj.

Të pranishëm në këtë solemnitet rasti ishin shumë personalitete të shquara të sportit nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia Veriore, ndër të cilët edhe ish-përzgjedhësi i kombëtares shqiptare, Ylli Tomorri dhe ish-volejbollisti i shquar shqiptar i “Shkëndijës” së Tetovës dhe i përfaqësueses së Maqedonisë Veriore, Pëllumb Vela.

Në cilësinë e drejtuesit të ceremonisë së promovimit të librit kësaj radhe u paraqit volejbollisti më i mirë shqiptar, Gazmend Husaj, ndërkaq për librin, vlerat dhe misionin e tij foli gazetari Xhavit Kajtazi.

“Fjalën time në këtë ceremoni rasti e kam quajtur ‘Tri rrëfime për një promovim; rrëfimi i parë – Si e njoha Bujarin; i dyti – Udhëtimi me shpejtësi drite dhe, i treti – Dy shekuj volejboll”, tha Kajtazi, i cili ka qenë edhe trajneri i parë i autorit të librit, përcjell albinfo.ch.

Para të pranishmëve foli edhe autori i librit, Bujar Dërvishaj, i cili i përshkuar nga emocionet shpalosi punën që ka bërë që nga fillimi e deri në finalizimin e veprës së tij, që pas dy vjetësh të kemi një botim të veçantë dhe shum të dobishëm për trajnerët e volejbollit.

“Ju falënderoj të gjithëve që morët mundin të vini në këtë promovim. Puna që kam bërë unë, po shpresoj se do të jetë e dobishme për gjithë komunitetin e volejbollit”, tha Dërvishaj.