Koronavirusi: çast pas çasti

Punëtorët shëndetësorë në Belgjikë ia kthyen shpinën kryeministres (Video)

Kryeministrja belge, Sophie Wilmes, vizitoi disa spitale për të ofruar mbështetje për personelin shëndetësor, por pritja atje ishte shumë e ftohtë.

Një pjesë e stafit mjekësor në Spitalin St. Pierre në Bruksel e përshëndetën duke ia kthyer shpinën Wilmes, duke shprehur pakënaqësi për qëndrimin e qeverisë ndaj shëndetësisë. Sipas mediave, ata janë të pakënaqur me uljen e buxhetit, pagat e ulëta dhe po përballen me mungesë të stafit.

Wilmes tha se ishte në dijeni të gjendjes së rëndë të punonjësve shëndetësorë, duke shtuar se ishte e nevojshme të rivendosej vlera e profesionit.

“Vizitat në spitalet Delta dhe St. Pierre ishin momente të rëndësishme për dialog si për stafin, ashtu edhe për mua. “Ne diskutuam për shëndetësinë, shëndetin mendor, vlerësimin e punës dhe financimin e kujdesit shëndetësor”, shkroi Wilmes në Twitter.