Kosova

Qytetarëve në Kosovë u kërkohet të shmangin pagesat me monedhën 2-euroshe

Banka Qendrore e Kosovës, përmes një njoftimi ka rekomanduar qytetarët që të paguajnë më shumë me kartelën e tyre bankare dhe të shmangin pagesat me para të gatshme, si formë e luftimit të dyeuroshes false që po qarkullon me të madhe në Kosovë.

“Po ashtu, me theks të veçantë udhëzohen qytetarët të shmangin përdorimin e parave të gatshme (veçanërisht monedhën 2 euro) dhe të shfrytëzojnë sa më shumë kartelat bankare gjatë pagesave”, thuhet në njoftimin e BQK-së, përcjell albinfo.ch.