Shkurt.ch

Qytetet e vogla më të bukura në Zvicër

Kur ndonjëherë është koha të largoheni nga qytetet si Gjeneva dhe Cyrihu, vetëm dy orë larg, qytezat e vogla pitoreske të Zvicrës janë si të ecësh gjatë xhirimeve të një filmi mesjetar, përcjell albinfo.ch.

Rrugët me kalldrëm dhe kështjellat, shatërvanet e dekoruara dhe shtëpitë si të vizatuara nuk është aspak e vështirë t‘i gjeni në qytetet e Zvicrës e gjitha kjo falë antikës dhe neutralitetit.

Këtu janë 5 qytezat secila me 10,000 banorë që mund të vizitohen në një udhëtim të lirë dhe të shpejtë si nga Gjeneva ashtu dhe nga Cyrihu.

  • Estavayer-le-Lac

Estavayer qëndron në jugun e liqenit Neuchâtel, me pamje nga malet Jura. 

Me një kështjellë mbi liqenin dhe brenda në qytezë janë rrugë të shtruara me kalldrëm, përcjell albinfo.ch.

  • Grruyères

Prej nga vie djathi? Qëndroni në sheshin e Gruyères dhe ju mund të faleni për idenë se jeni duke qëndruar në xhirimet e një filmi hollywoodi-an, Po është ajo fotografi perfekte me një kështjellë në maje të qytezës. Gjithashtu sigurohuni të hani një drekë me djathë sa jeni aty.

  • Lenzburg

Është një përzierje mesjetare e portave dhe oborreve që kanë mundur të krijohen nga vëllezërit Grimm. Në këtë qytezë është qendra me një koleksion të ndërtesave të cilat ofrojnë një pamje të mrekullueshme, përcjell albinfo.ch.

  • Willisau

Një qendër me rrugë të gjera dhe e veshur me ndërtesa të bukura ndërsa më pitoreske janë portat mbresëlënëse të qytetit.  

  • Rapperswil

Mënyra më e mirë për të mbërritur në Rapperswil është me varkë nga Cyrihu deri në skajin e liqenit me të njëjtin emër. Sa më shumë afroheni aq më impresive bëhet. Shëtitni në rrugët pa makina të kësaj qyteze dhe shijojeni një akullore nën rrezet e diellit.