Lajme

Rekord i ndërtimit të banesave në Bernë

Qyteti i Bernës ka regjistruar rritjen më të lartë të numrit të banesave që nga vitet 1970. Vitin e kaluar stoku i banesave u rrit me 641 në 79,548 apartamente, siç njoftuan të martën statistikat nga qyteti i Bernës.

Rreth tre të katërtat e apartamenteve shtesë janë ndërtesa të reja. Pjesa tjetër u krijua përmes rinovimeve dhe konvertimeve.

Në fund të vitit të kaluar, 546 apartamente në 16 ndërtesa të reja ishin ende në ndërtim e sipër. Ndërtimi ka përfshirë edhe 425 apartamente që janë ndërtuar në kuadër të rinovimeve apo konvertimeve. 187 banesa rrezikoheshin të humbisnin për shkak të prishjes apo arsyeve të tjera./Blick