Lajme

Rikthehen trenat e natës për në Amsterdam, Romë dhe Barcelonë

Udhëtarët e trenave së shpejti do të jenë në gjendje të shkojnë të flenë në Zvicër dhe të zgjohen në qytete, duke përfshirë Amsterdamin, Romën dhe Barcelonën. Hekurudhat Federale Zvicerane dhe Hekurudhat Federale të Austrisë (ÖBB) kanë njoftuar se duan të zgjerojnë shërbimin e tyre të trenave të natës në Evropë, shkruan swissinfo.ch, përcjell albinfo.ch.

“Kërkesa për shërbime ndërkombëtare të trenave të natës u rrit ndjeshëm më 2019 dhe në fillim të vitit 2020 derisa goditi kriza e koronavirusit”, shkruajnë Hekurudhat Federale Zvicerane të martën. “Numri i udhëtarëve që përdorin shërbimet e trenave të natës nga Zvicra u rrit me mbi 25% në krahasim me vitin e kaluar”.

Ai shtoi se dy hekurudhat partnere e konsideruan këtë një trend të qëndrueshëm, duke pasur parasysh rritjen e ndjeshme të kërkesës së klientëve për “udhëtime miqësore me mjedisin dhe me burime të efektshme”.

Me 19 linjat e saj “Nightjet” dhe tetë shërbimet e tjera të siguruara në bashkëpunim me hekurudhat partnere, ÖBB tashmë drejton rrjetin më të madh në Evropë të trenave të natës. Kjo përfshin rrjetin nga Zvicra të drejtuar në bashkëpunim me Hekurudhat Federale Zvicerane, që përfshin gjashtë linja, përcjell tutje albinfo.ch.

Gjatë muajve të fundit, të dy kompanitë kanë vlerësuar mundësi të ndryshme për zgjerimin e shërbimit. Në një letër qëllimi të nënshkruar javën e kaluar, ata përshkruan një strategji që do të rrisë rrjetin “Nightjet” nga Zvicra për të përfshirë një total prej dhjetë linjash dhe 25 destinacionesh.

Destinacionet përfundimtare

Si një hap i parë në procesin e zgjerimit, të dy kompanitë duan të fillojnë një shërbim të përditshëm “Nightjet” që drejtohet nga Cyrihu në Amsterdam përmes Basel-Frankfurt-Këln në dhjetor 2021.

Një linjë e re do të drejtohet nga Cyrihu në Romë përmes Bern-Brig-Domodossola. Ka gjithashtu plane për një lidhje ditore nga Cyrihu në Barcelonë përmes Bern-Lozanë-Gjenevë, përcjell tutje albinfo.ch.

Përveç kësaj, kapaciteti i lidhjeve nga Cyrihu në Berlin dhe Hamburg përmes Bazelit do të zgjerohet “në mënyrë të konsiderueshme”. Plani është që t’i shërbejmë të dy destinacioneve me dy trena të veçantë që mbulojnë të gjithë itinerarin, “nëse është e mundur nga ndryshimi i orarit 2023”.

Ata gjithashtu planifikojnë të kryejnë shërbimin për në Pragë përmes Gjermanisë si një pjesë e Berlinit “Nightjet” me dhoma gjumi. Rruga e re do të siguronte gjithashtu një lidhje të drejtpërdrejtë me Leipzig dhe Dresden.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI