Lajme

Rreth 80 për qind e të moshuarve votuan për pensionin e 13-të AHV

Të rinjtë janë kundër, të moshuarit janë pro: ajo që tashmë ishte e dukshme në votime, u bë realitet në kutinë e votimit të dielën.

Për pensionin e 13 AHV është një fitore e pensionistëve ndaj të rinjve. 78 për qind e personave mbi 65 vjeç u pajtuan, ndërsa moshat 18 deri në 34 vjeç e refuzuan propozimin me 60 për qind, tregon sondazhi 20minuten dhe Tamedia.

Dreitoresha e Economiesuisse, Monika Rühl, flet për një individualizim të shoqërisë. “Të gjithë e mendojnë veten. Duhet të kujdesemi për barazinë ndërmjet brezave dhe kontratën sociale”, thotë ajo në një intervistë për 20 Minuten.

Kreu i sindikatës dhe këshilltari i shteteve i PS-së, Pierre-Yves Maillard, ka një pikëpamje ndryshe dhe ai sheh një solidaritet të madh në shoqëri.

“Nuk ka pothuajse asnjë ndarje në vend. Pothuajse të gjithë brezat mbështeten nismën e sindikatave, PS-së dhe të Gjelbërve.

Megjithatë, kjo nuk është plotësisht e vërtetë – sipas sondazhit, 35 deri në 49 vjeç votuan gjithashtu jo, ndërsa ata mbi 50 ishin pro”, u shpreh ai./20minuten