Botë

Rritje e madhe e rezervimeve të pushimeve në Evropë 

Kur bëhet fjalë për planifikimin e një pushimi evropian, ekspertët e industrisë së udhëtimit kanë këshilluar tradicionalisht turistët që shpresojnë të kursejnë para dhe të shmangin turmat për të vizituar destinacionet e njohura si Italia, Franca dhe Spanja në dritaret jashtë sezonit, si fundi i dimrit ose fillimi i pranverës.

Platformat e prenotimeve në internet, operatorët turistikë dhe kompanitë e hoteleve konfirmojnë se udhëtarët amerikanë tashmë po paketojnë valixhet për udhëtime përtej Atlantikut, shumë kohë përpara se të fillojë sezoni i verës.

Sipas Raportit të Indeksit të Konsumatorit për tremujorin e parë 2023 të publikuar së fundmi nga platforma e gjurmimit të fluturimeve Hopper, udhëtimet ndërkombëtare tani përbëjnë 56% të kërkimeve nga udhëtarët amerikanë, duke shënuar një rritje të jashtëzakonshme prej 46% nga viti i kaluar. Nga këto kërkime, 34% janë për qytetet evropiane.

 

Këto shifra janë në përputhje me të dhënat nga raporti “The State of Travel” në 2023 nga Going, i njohur më parë si Scott’s Cheap Flights, i cili monitoron biletat e fluturimit. Në raport, 60% e të anketuarve thanë se planifikojnë të bëjnë më shumë udhëtime ndërkombëtare në 2023 krahasuar me 2022; gati një e treta e të anketuarve kishin rezervuar tashmë një udhëtim ndërkombëtar për vitin 2023.

Kompanitë turistike që operojnë në Evropë po shohin gjithashtu një rritje të dukshme. Huw Owen, bashkëthemelues i TravelLocal , tha se rezervimet e fundit të operatorit me bazë në Mbretërinë e Bashkuar dhe parashikimi i vitit 2023 pasqyrojnë një rritje “astronomike” të kërkesës për udhëtime ndërkombëtare, me një rritje prej gati 500% të rezervimeve midis gushtit 2022 dhe janarit 2023 krahasuar me atë përkatëse. periudha në 2021 dhe 2022.

Rezervimet jashtë sezonit po lulëzojnë gjithashtu për kompaninë, me udhëtarët amerikanë që përbëjnë më shumë se gjysmën e bazës së klientëve, tha Owen për CNN Travel.