Ekonomi

Sanksione të ashpra ndaj tregtisë së paligjshme të kafshëve dhe bimëve

Qeveria zvicerane dëshiron të forcojë sanksionet kundër tregtisë së paligjshme të florës dhe faunës së egër të mbrojtur, përcjell albinfo.ch

Sipas propozimit, trafikimi i specieve të mbrojtura për qëllime tregtare do të bëhej një krim i dënueshëm, sipas një deklarate nga lidhja Federale e Sigurisë së Ushqimit dhe Veterinarisë.

Shitja e kafshëve dhe bimëve të mbrojtura gjithashtu do të bëhej më transparente dhe qeveria mund të ndalojë importin në baza të përkohshme.

Propozimet, të cilat janë në përputhje me Konventën për Tregtinë Ndërkombëtare në Llojet e Rrezikuara të Faunës së egër dhe Florës (lidhje CITESexternal), u janë hedhur partive politike, institucioneve dhe organizatave për konsultim deri në nëntor, përpara se qeveria të paraqesë një projektligj në Parlament.

Masa vjen më pak se një javë para se vendet anëtare të CITES të takohen në qytetin zviceran të Gjenevës për një konferencë madhore.

Zvicra ka qenë një shtet nënshkrues dhe depozitues i konventës që nga viti 1973 dhe sekretariati i CITES është i vendosur në Gjenevë, përcjell albinfo.ch.


 Të tjera nga Ekonomi