AT Balkani

Sanxhaku kërkon ndihmë nga Kosova e Shqipëria

Shoqata “Kosova për Sanxhakun”, përmes një komunikata për media ka alarmuar për gjendjen e rëndë në Sanxhakun lindor si pasojë e pandemisë Covid-19.

Kjo shoqatë apelon tek institucionet shëndetësore të Kosovës dhe Shqipërisë që të ndihmojnë këtë pjesë, ku jetojnë shqiptarët, shkruan albinfo.ch.

Sipas tyre, komunat më të prekura nga pandemia janë Tutini, Sjenica dhe N. Pazari, të cilat shtrihen në pjesën lindore të Sanxhakut.

 

Ky është apeli i shoqata “Kosova për Sanxhakun”:

“Sanxhaku lindor është në kolaps shëndetësor

Edhe pse në Sanxhak po arrijnë ndihma të konsiderueshme nga të gjitha anët, mungesa e personelit shëndetësor është problem kyç në luftë me pandeminë Covid-19.

Komunat më të rrezikuar nga pandemia Covid-19 janë Tutini, Sjenica dhe N. Pazari, të cilat shtrihen në pjesën lindore të Sanxhakut.

Andaj apelojmë të gjitha institucioneve të shteteve të Ballkanit Perëndimor, por edhe më gjerë që të bëjnë të pa mundurën që këtyre tre komunave të lartpërmendura t’iu dilet në ndihmë, sidomos me kuadro shëndetësore. Mjekët janë më se të domosdoshëm.

Shoqata “Kosova për Sanxhakun” fton Ministrinë e Shëndetësisë së Kosovës dhe Ministrinë e Shëndetësisë së Shqipërisë të ndihmojë Sanxhakun përmes Këshillit Kombëtar të Sanxhakut (Telefon: +381 20 315 608 E-mail: [email protected] ) dhe po ashtu fton Qeverinë e Kosovës dhe qeverinë e Shqipërisë që të ndajnë nga një shumë parash për këtë qëllim në ndihmë vëllezërve nga Sanxhaku”.