Lajme

SHBA kryen 50 milionë vaksinime

50 milionë amerikanë janë vaksinuar deri tani me të paktën një dozë kundër Covid-19, ndërsa numri i vdekjeve që nga fillimi I pandemisë kaloi shifrën 500 mijë. Presidenti Biden premtoi kur erdhi në detyrë se në 100 ditët e para të administratës së tij, do të vaksinoheshin 100 milionë amerikanë.

Presidenti Joe Biden përshëndeti të enjten ritmin e përpjekjeve të administratës së tij për të vaksinuar amerikanët … duke arritur 50 milionë vaksinime në 37 ditë, gjysma e objektivit të tij për 100 milionë vaksinime në 100 ditët e para.

“Jemi duke ecur në drejtimin e duhur, megjithë mangësitë që trashëguam nga administrata e mëparshme”, tha presidenti.

Më shumë se 45 milionë amerikanëve u është dhënë të paktën një dozë e vaksinës Pfizer ose Moderna, dhe më shumë se 20 milionë i kanë marrë të dyja dozat.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI