Integrimi

Shënohet 30-vjetori i shoqatës kulturore “Migjeni” në Slloveni

Ministri i Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko, mori pjesë dje aktivitetin e organizuar me rastin e 30-vjetorit shoqatës kulturore shqiptarëveMigjeni Lubjanë Sllovenisë. 

Migjeniështë shoqata e parë shqiptare ish-Jugosllavi, e cila ka ngulmuar kërkesat e saj për njohjen e drejtave shqiptarëve 

këtë përvjetor rëndësishëm ministri i Shtetit për Diasporën i dorëzoi shoqatës titullin “Naim Frashëri”, përVeprimtarinë dhe angazhimin mbrojtjen e çështjes kombëtare shqiptare”, titull ky akorduar nga Presidenti i Republikës Shqipërisë, përcjell albinfo.ch.

Pjesë e aktiviteteve me rastin e këtij përvjetori shoqatës ishte edhe simpoziumi shkencor “Si e kapërcyem pragun e shpresës”.