Lajme

Shpiket makina fluturuese

Ecën në tokë dhe në ajër, arrin shpejtësi 160 km/h

Administrata Federale e Aviacionit (FAA) miratoi lëvizjen e një automjeti hibrid, i cili do të mund të përshkojë tokën dhe ajrin dhe kjo me një shpejtësi prej 160 kilometra në orë, përcjell albinfo.ch.

Terrafugia Transition mori një certifikatë, ku vlerësohej dhe lejohej lëvizja ajrore e Avionëve të Lehtë-Sport Special, duke i dhënë asaj dritën jeshile për përdorim. Mësohet se shoferët që do të drejtojnë një mjet të tillë, do të jenë në gjendje që të ngrihen dhe të ulen në aeroporte të vogla ose autostradë.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI