Lajme

Shqipëri: 13.1% më shumë turistë të huaj në raport me vitin e kaluar

Meqenëse Shqipëria ka një pozitë të mirë gjeografike, ajo ofron shumë mundësi të mira turistike.

Çdo vit e më shumë është duke u zhvilluar turizmi dhe, sipas të dhënave të fundit, Shqipërinë janë duke e frekuentuar shumë turistët e huaj.

Të dhënat e INSTAT tregojnë numrin e turistëve në periudhën qershor-gusht 2019.

Në periudhën qershor-gusht 2019, hyrjet e shtetasve të huaj në vend janë rritur me + 13.1%, krahasuar me qershor-gusht 2018”.

Stina e verës në Shqipëri kulmon edhe interesi i turistëve dhe vizitorëve të huaj, të cilët shprehin interes për turizmin bregdetar, malor, liqenor, historik dhe kulturor të Shqipërisë, përcjell albinfo.ch.