Lajme

Shqiptarët dhe Kosova: “Faleminderit Zvicër, faleminderit Swisscoy”

Shumë shqiptarë kanë falënderuar Zvicrën dhe ushtrinë zvicerane, pasi kanë zgjatur mandatin e ushtrisë edhe për tri vjet në Kosovë

Ushtria zvicerane ka vazhduar qëndrimin edhe për tri vitet e ardhshme në Kosovë. Pas shpalljes së vendimit, shumë shqiptarë kanë falënderuar Zvicrën dhe ushtrinë zvicerane, shkruan gazeta më e madhe zvicerane ‘Blick’.

 

Për 18 vjet Ushtria Zvicerane ka mbështetur Forcën Shumëkombëshe të KFOR-it. Qëllimi i saj është për të mbështetur paqen dhe stabilitetin politik në Kosovë. Gjatë kësaj kohe rreth 5 mijë ushtarë nga Zvicra kanë shërbyer në Kosovë, çdo një vit e gjysmë dhe në baza vullnetare, përcjell albinfo.ch.

 

Tashmë mandati i Swisscoy është shtyrë edhe për tre vjet. Pas kësaj kanë ‘shpërthyen’ komentet, sidomos në “Facebook”.

 

“Ne nuk do të harrojmë kurrë kush na ka ndihmuar”. Shumë shqiptarë të Kosovës kanë falënderuar, duke përfshirë edhe Nikun. “Falënderoj të gjithë ushtarët që ishin në Kosovë dhe të cilët ende janë. Ju keni bërë shumë. Faleminderit Zvicër”.

 

“Ne ju falënderojmë shumë për ndihmën. Të gjithë shqiptarët respektojnë ushtrinë zvicerane dhe nuk do të harrojnë që na ka ndihmuar”, ka komentuar “kjo është Shqipëria”.

 

Kishte edhe shumë komente të tjera, kurse një tjetër me emrin Valbon ka gjetur një mënyrë sesi shqiptarët mund të ndihmojnë Zvicrën. “Faleminderit! Ndoshta ne nuk mund t’iu ndihmojnë ushtarakisht, por mund ta bëjmë atë në futboll”.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI