Lajme

Shqiptarët e Malit të Zi, në një listë të përbashkët në zgjedhje

Pas Maqedonisë së Veriut, edhe partitë shqiptare në Malin e Zi po bëjnë përpjekje për të dalë me një listë të përbashkët në zgjedhjet parlamentare që do të mbahen më 30 gusht.

Lajmin e ka bërë të ditur kreu i Forcës së Re Demokratike, Nazif Cungu, përmes një njoftimi në faqen e tij në Facebook, ku shkruan se subjektet shqiptare në Malin e Zi kanë vendosur të bashkojnë forcat.

“Alternativa Shqiptare e kryesuar nga Nik Gjeloshaj, Forca e Re Demokratike, e kryesuar nga Nazif Cungu, Lidhja Demokratike Shqiptare e kryesuar nga Nikollë Camaj, Unioni i Tuzit i kryesuar nga Fadil Kajoshaj dhe Lëvizja qytetare Perspektiva, e kryesuar nga Amir Hollaj, duke kuptuar rëndësinë e zgjedhjeve parlamentare të 30 gushtit, kërkesën e qytetarëve, pritjen dhe ftesën e diasporës për bashkim, kanë rënë dakord që në zgjedhjet parlamentare të 30 gushtit të dalin në një listë të përbashkët”, ka shkruar Cungu, përcjell albinfo.ch.

Bashkimi i partive shqiptare, sipas udhëheqësve politikë, do të garantonte më shumë vende në Parlament dhe do t’i bënte ata faktorë të rëndësishëm në Malin e Zi.

Në zgjedhjet e kaluara parlamentare në tetor 2016 pati një rënie të theksuar të përfaqësimit të shqiptarëve në Parlament si pasojë e përçarjes dhe mungesës së unifikimit mes partive politike shqiptare.