Integrimi

Shqiptari i parë që ka marrë pjesë në misionin e rëndësishëm “Apollo 11”

Wilson Kokalari u lind Gjirokastër dhe vjen nga familja e shquar Kokalari. Wilson-i ishte vetëm një vjeç e gjysmë, kur e gjithë familja e tij u zhvendos Shtetet e Bashkuara Amerikës, përcjell albinfo.ch. 

Ai ka qenë shqiptari i parë ka marrë pjesë misionin e rëndësishëm “Apollo 11”. 

Si inxhinier, Wilson Kokalari luajti një rol rëndësishëm misionin Apollo 11. Ai ndihmoi koordinimin e zbritjes Apollo 11, por gjithashtu shkroi edhe udhëzuesin ndihmoi astronautët e Apollo 11 zbrisnin anijen e tyre kozmike. Fotoja tregon qendrën e komandës NASA-s momentin e nisjes”, shkruhet faqen e Ambasadës Amerikane. 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI